Still godt skodd i Nightrun 

I og med at Nightrun foregår på variert underlag i stummende mørke, kun opplyst av hodelykta di, er det ekstra lurt å kunne stole på fottøyet. Her er HOKAs beste skotips.

Pigg eller ikke pigg, grove knaster eller en mer allround-variant? En rask terrengracer eller en tryggere traver? Spørsmålene er mange når det kommer til skovalget i forkant av Nightrun som arrangeres i fem byer i høst. 

Hvordan sikre både komfort, demping og et sikkert grep i Nigtrun-løypa? Her er våre favorittmodeller fra HOKA som takler det varierte underlaget og samtidig gir deg en god løpsopplevelse.

HOKA Speedgoat 6

En presis og veldempet terrengsko for krevende underlag.

I den sjette versjonen av HOKA Speedgoat har vekten gått ned og gripeevnen gått opp. Det er oppgraderinger vi kan like.

Det som gjør dette til et godt alternativ nettopp for Nightrun-løypene, er kombinasjonen av demping og grep. Løypene varierer mellom grusvei, sti og tidvis teknisk terreng, og da er det viktig med en sko som takler all slags underlag.

Knastene i yttersåla av Vibram Megagrip-gummi er på 5 millimeter. Ytterst på knastene er det små gummitagger som gir enda bedre friksjon når underlaget er mykt og bløtt. Speedgoat 6 har i tillegg fått knotter helt ytterst på kanten av skoen for å gripe godt også når skoen treffer skrått mot underlaget

Mellomsåla har fått et lettere og spenstigere skum som gir god presisjon og driv i steget. Samtidig er selve sålebasen ganske bred, slik at du har en stødig plattform å lande på i hvert steg.

Speedgoat 6 er fortsatt den solide sliteren som takler det meste av terreng og alle distanser, samtidig som opplevelsen og følelsen med årene er blitt mer og mer smidig og lettløpt.

HOKA Speedgoat kommer med og uten Gore-Tex, og også i en pigget variant.

HOKA Tecton X 3

Møt HOKAs raskeste racer på stien – terrengfantomet Tecton X 3!

Helt siden første versjon har Tecton X vært en suksess, og det som kanskje har blitt det fremste kjennetegnet er de to parallelle karbonplatene som ligger i mellomsålen. Disse karbonplatene bidrar til respons i stegavviklingen, samtidig som de tar av støt og beskytter føttene. Nytt på Tecton X 3 er at platene vinger seg helt ut til kanten av skoen på begge sider for å gi enda bedre støtte og stabilitet. 

Mellomsålen består utelukkende av HOKAs letteste og mest responsive skum, hvilket gjør dette til en enormt livlig, men samtidig skånsom sko som takler både mjukt og hardere underlag.

Vibram-sålen med knaster på fem millimeter gir et trygt grep, og Matryx-overdelen er både lett og slitesterk, og drenerer unna vann i en fei. 

Tross mye mellomsåle med superskum, er selve sålebasen bred og stødig, og gir deg en stabil landingsplattform selv i ulendt og teknisk terreng.

Nye Tecton X 3 er raskere og mer skånsom enn noen gang, så om du ønsker å virkelig dra på under årets Nightrun, er dette skoen for deg!